به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،وی در نشست خبری به مناسبت هفته اطلاعرسانی مهار مقاومت میکروبی، از مقاومتهای ضدمیکروبی به عنوان یک "پاندمی خاموش" یاد کرد و هشدار داد که در سال ۲۰۱۹، ۵ میلیون نفر بر اثر این مقاومتها جان خود را از دست دادهاند. پیشبینیها حاکی از آن است که این رقم در ۲۵ سال آینده به ۳۹ میلیون نفر برسد.
عطایی بر لزوم مدیریت صحیح مصرف آنتیبیوتیکها تأکید کرد و گفت که دلیل اصلی بحران فعلی، استفاده نابجا از آنتیبیوتیکها در بخشهای مختلف مانند دامپزشکی، کشاورزی، و پزشکی است. به علاوه، ورود داروهای تاریخ مصرف گذشته به چرخه مصرف و مصرف بیرویه در بیمارستانها، باعث ایجاد مشکل جدی در کارایی این داروها شده است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی همچنین از اهمیت آگاهیرسانی درباره تفاوت علائم بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا سخن گفت و تأکید کرد که در بیشتر مواقع، این بیماریها نیازی به مصرف آنتیبیوتیک ندارند. او افزود: «در صورتی که علائم بیماریهای ویروسی مانند تب و بدن درد شدید باشد، بهتر است بیماران استراحت کنند و مایعات مصرف کنند تا بدون نیاز به آنتیبیوتیک بهبود یابند.»
وی همچنین یادآور شد که تنها درصد کمی از این بیماریها (حدود ۰.۵ تا ۲ درصد) ممکن است با عفونتهای باکتریایی همراه شوند که در این صورت مصرف آنتیبیوتیک ضروری خواهد بود.
نظر شما